Mauricijus: ko čia važiuoti arba kam jis labiausiai tinka?

2016-03-31

Vestuvėms

Tie, kurie ieško istorinių griuvėsių, čia tikrai neturės ką veikti. Į Mauricijų reikia važiuoti ilsėtis. Čia puikūs paplūdimiai, karališkas aptarnavimas, tad ši sala pati tinkamiausia vieta medaus mėnesiui arba vestuvėms.
O susituokti čia galima ne tik paplūdimyje, jachtoje, bet ir po vandeniu. Sutuoktuvių ceremonija, apsikeitimas žiedais vyksta 6 metrų gylyje. Tik pasibučiuoti teks per skafandrą.  Mauricijus patenka į pasaulio šalių, kuriose tuokiasi užsieniečiai, trejetą. Atvažiuoti reikia prieš 3 dienas, turėti 18 metų ir pasą.

Pasivaikšsčioti su ant galvos uždėtu skafandru, pasižvalgyti koralų plantacijose ir pabandyti nutverti už uodegos nuplaukiančią žuvį gali ne tik jaunavedžiai, bet ir visi, kurie nori. Pati įdomiausia procedūra – kai ant pečių deda 40 kilogramų sveriantį skafandrą ir paleidžia. Tuomet lyg akmuo neri į apačią.

Žvejybai

Į salą važiuoja ir užkietėję žvejai, kurie nori sugauti mėlynąjį marliną. Žvejams siūlomi kateriai, jactos su visomis meškerėmis ir kabliukais, tad vežtis iš namų nereikia nieko. Dar įdomiau į žvejybą susiruošti ne su oficialiais firmos atstovais, o su vietiniais kaimo žvejais. Tai ir kainuos gerokai pigiau, ir tikros žūklės skonį pajusite.Mauricijuje vyksyta ir marlinų gaudymo pasaulio čempionatai.

Žirgų lenktynėms

Šioje saloje net 23 kartus per metus vyksta žirgų lenktynės. Hipodromas, kuriame telpa 30 000 žiūrovų- vienas iš seniausių pasaulyje, pastatytas 1812 metais. Tais pat metais įkurtas ir jojimo klubas „ Mauritius Turf“.

Skonių gurmanams

Virtuvei originalumo suteikia tai, kad čia susimaišiusios azijiečių, afrikiečių ir europiečių virtuvės tradicijos. Maisto pagrindas – ryžiai, pagardinti aštriaisi, rūgščiais padažais ar jūros gėrybėmis. Ryžai valgomi ir su ma ir mėsa ( dažniausiai vištiena), ir su žuvimi. Vartojama daug kario, augalinio aliejaus.
Valgoma labai daug žuvies. Labiausiai mėgstamas yra tunas, taip pat dorado, marlinas, jūrų liežuvis. Žuvis čia rūkoma, kepama ant ugnies ar anglių, verdama, be to, valgoma ir žalia, apšlakstyta citrinos rūkštimi. Delikatesu laikomi krabai, vėžliai, aštunkojai. Jiems paruošti esama šimtai būdų, bet būtinai naudojama daug žalumynų. Gaivaus skonio salotos gaminamos iš palminių kopūstų arba palmės šerdies. Jas galima valgyti ir vienas, ir kaip garnyrą.

Daržovių ir vaisių čia tokia gausybė, kad išvardyti neįmanoma. Jų  nuimami keli derliai, tad visada gausu šviežių.
Nacionalinis gėrimas yra kava, tik ji mums kiek neįprasto vanilės skonio. Bet visuose baruose ir restoranuose verda ir juodą kavą. Mėgstamos ir sultys, taip pat sutirštintas pienas – aludu- su prieskoniais. Gaminamas alus ir įvairios romo rūšys.

Paplūdimių mylėtojams

Visi paplūdimiai priklauso valstybei, tačiau viešbučių paplūdimius saugo apsaugininkai ir vietiniai į juos nesiveržia. Visi paplūdimiai labai švarūs- iš jų kasdien surenka ne tik šiukšles, bet net persijoja, išrenka koralų nuolaužas, vandenyno išmetamas šiukšles ir žoles.

Autorius: Vytautas Žutautas

© 2019 Kelionių agentūra „Pasaulio kelionės“. Visos teisės saugomos.

Pirk keliones išsimokėtinai su   

Užsisakykite naujienlaiškį!

Užsisakykite mūsų naujienlaiškį ir karščiausius pasiūlymus gausite pirmieji!
Su įmonės privatumo politika galite susipažinti čia

UŽSISAKYTI

close-link